Overschrijven paspoort
Bent u onlangs in het bezit gekomen van uw eigen paard/pony? Namens het NMPRS willen wij u van harte feliciteren met uw aankoop! Wij begrijpen dat u graag al uw beschikbare tijd bij uw nieuwe aanwinst wilt doorbrengen maar vergeet alstublieft niet hoe belangrijk het is om uw nieuwe paard/pony over te laten schrijven op uw eigen naam!

Allereerst is het natuurlijk voor het registratiesysteem van het stamboek belangrijk om te weten wie de huidige eigenaar van uw paard/pony is. Nog veel belangrijker is dat wij in geval van nood de verplichting hebben om de overheid te informeren over de huidige eigenaar van uw paard/pony.
De overheid kan dit bij ons opvragen wanneer er bijvoorbeeld een paard of pony is losgebroken en teruggevonden of wanneer er sprake is van een meldingsplichtige ziekte onder de paardenpopulatie.

Wanneer deze gegevens bij ons door een bevoegde instantie worden opgevraagd geven wij automatisch de laatst geregistreerde eigenaar door die bij ons in het systeem bekend is. Zorg er daarom dus voor dat uw paard of pony op uw eigen naam staat en dat de adresgegevens die bij ons bekend zijn, overeen komen met uw huidige woon/verblijfplaats!

Hoe kan ik mijn paard / pony overschrijven op mijn eigen naam?
U kunt uw paard of pony op uw naam overschrijven middels het online leden portaal wanneer u ingelogt bent op uw account. Een andere mogelijkheid is door het overschrijvingsformulier, die u vindt bij downloads, in te vullen en aan ons te e-mailen. U hoeft het paspoort niet op te sturen. Na ontvangst van betaling krijgt u een sticker opgestuurd die u zelf in het paspoort dient te plakken op de pagina van de eigendom mutaties.

De kosten voor overschrijving zonder lidmaatschap bedragen € 48.50.

Wanneer u lid wilt worden van het NMRPS is dit ook mogelijk in combinatie met de overschrijving op naam van uw paard of pony. Een lidmaatschap kost €65.- per kalenderjaar. De kosten voor het overschrijven op naam bedragen €29.- (voor leden). Dit maakt dat de totale overschrijfkosten voor nieuwe leden neerkomt op €94.-.

De documenten worden met de reguliere post verstuurd, wanneer u het aangetekend retour wilt dan kunt u dit aangeven dan wordt er €5,- extra in rekening gebracht.  

Klik hier voor het overschrijvingsformulier.