home contact
Nederlands English

Regelementen

1. Kleding:

Nette lange broek/rok met hemd/blouse en evt. bijpassend jasje, gesloten schoenen. Bij temperaturen boven de 25 graden is het zomertenue toegestaan. Hieronder wordt verstaan: Een nette korte/driekwart broek met net t-shirt/blouse of hemd en gesloten schoenen.

 

2. Zweep:

Tijdens de kwaliteits- en bewegingsklassen is een aandrijver met zweep toegestaan, als ook het corrigeren van benen- en/of voetenstand met de hand. Bij het opstellen van de paarden, vertrekken de aandrijvers uit de ring. Zweepcontact is in geen geval toegestaan.

 

3. Meten:

De eigenaar moet het paard zelf meten en het resultaat vermelden op het inschrijfformulier. De maximum toegelaten grootte is 106cm op schofthoogte. Het opdelen van de kwaliteits- en bewegingsklassen zal gebeuren op basis van deze opgegeven grootte. In geval van twijfel, behoudt de organisatie het recht om een paard na te meten en indien nodig in een andere groep te plaatsen.

 

4. Vrijheidsklasse:

Voor de vrijheidsklasse moeten paarden minstens één jaar zijn of worden in het jaar van deelname. Muziek wordt geregeld vanuit de organisatie deze hoef je niet zelf mee te nemen.

 

5. Springparcours:

Voor het springparcours moeten paarden minstens drie jaar zijn of worden in het jaar van deelname.

 

6. Respect:

Deelnemers moeten zich ten allen tijde respectvol gedragen, tegenover de paarden, de juryleden en de organisatie.

 

7. Welzijn:

Paarden die onregelmatig lopen mogen de ring niet in en worden uitgesloten van deelname voor de rest van de dag en klassen.

 

8. Aangespannen rijden:

◦Paarden moeten minstens drie jaar zijn of worden in het jaar van deelname.

◦Zowel twee- als vierwielige rijtuigen zijn toegestaan in alle aangespannen klassen, mits in verhouding met het (de) paard(en).

◦Hulpteugels (bv. side en overcheck, martingaal, …) zijn in alle aanspannen klassen niet toegestaan.

◦Kledingvoorschriften: nette kledij (zoals hierboven vermeld) of wedstrijdtenue (witte rijbroek met jasje en laarzen) of jurk.

◦Hoed, handschoenen en schootkleed zijn optioneel.

◦Tuig en menwagen moeten veilig, correct en netjes te zijn. De jury en de organisatie behouden zich het recht om onveilige aanspanningen te weigeren. Zowel Amerikaanse als Europese tuigage is toegestaan mits zonder hulpteugels.

◦Broekriem (tuig van het paard) is niet verplicht.

◦Zweep dient in de hand of op de wagen aanwezig te zijn.

 

9. Onvoorziene omstandigheden:

​In geval van onvoorziene omstandigheden of voorvallen, beslist de showcommissie.

 

10. Inschrijvingen:

Inschrijven kan enkel middels het inschrijf formulier. Dit formulier kunt u vinden in het minimagazine of online op de website.  Het formulier kunt u verzenden per mail (info@minipaarden.nl) of per post (NMPRS, De Mulderij 8B, 3831 NV Leusden). Telefonische opgave is niet mogelijk. Het formulier kunt u ook downloaden via de website (www.minipaarden.nl) en e-mailen.

Tarief voor deelname is € 10.-- per klasse voor leden en € 15 per klasse voor niet-leden.

Uiterste inschrijfdatum is 5 Juni 2017

Inschrijvingen na de uiterste inschrijvingsdatum € 20 per paard per klasse

 

De inschrijving is pas definitief bij het overschrijven van het inschrijfgeld naar het NMPRS.

IBAN: NL14 RABO 030.07.18.233

BIC: RaboNL 2U

Onder vermelding van de naam van de eigenaar + Zomershow.

Bij afmelding na inschrijving zal er geen teruggave van inschrijvingsgelden worden gegeven zonder schriftelijke verklaring van een dierenarts die de ziekte of het letsel verklaard waardoor het paard niet kan deelnemen. Vervangende paardjes worden wel geaccepteerd zonder boete.