home contact
Nederlands English

News

19-2-2018 - Hengstenkeuring

De aanmeldingen voor de hengstenkeuring 2018 zijn verwerkt. 


Echter hebben nog niet alle eigenaren de hengsten aangemeld die dit jaar verplicht terug moeten komen. Voor een overzicht van deze hengsten zie bijlage.


U kunt uw hengst nog aanmelden voor de keuring, echter zal hij niet meer in de catalogus komen. 


Download document: lijst terugkom 2018 nog niet aangemeld excel.pdf


14-12-2017 - Inschrijfformulier Hengstenkeuring 2018

Op 7 april is de Hengstenkeuring keuring van het NMPRS. Wilt u deelnemen dan vindt u het inschrijfformulier en rubrieken bij download en in onderstaande link.


Download document: INSCHRIJFFORMULIER HENGSTENKEURING 2018.pdf


23-11-2017 - Agenda 2018

Wilt u de data weten van de keuringsdagen en show in 2018, klik op onderstaande link


Download document: Agenda NMPRS 2018.doc


1-10-2017 - Nieuwe medewerkster bij het NMPRS

 


Yvonne van Grieken is m.i.v. 1 oktober niet meer werkzaam bij het NMPRS. Haar arbeidsovereenkomst is met wederzijdse toestemming beëindigd. Onze nieuwe medewerkster is Cisca van Dommelen. Zij zit al in het bestuur als secretaris en gaat nu ook de administratieve werkzaamheden verrichten samen met Annet.  We wensen haar veel succes met haar nieuwe baan!


 

28-8-2017 - Uitslag Merriekeuring 2017

Wilt u de uitslag zien van de Merriekeuring, klik op onderstaande link. Tevens staat de primering bij de "UITSLAGEN" op onze website.


Download document: Rubriekenlijst MK 2017 webversie.htm


14-7-2017 - Catalogus merriekeuring

Benieuwd naar de catalogus van de merriekeuring, klik op onderstaande link. We hebben het idee dat nog niet iedereen heeft ingeschreven voor de merriekeuring en gaan ervan uit dat we een hoop bijschrijvingen kunnen toevoegen.


Download document: NMPRS_catalogus MK 2017.pdf


5-7-2017 - Minimagazine nummer 2 van 2017

Bent u benieuwd naar het Minimagazine nummer 2 van 2017? Klik op onderstaande link. Ook kunt u het Minimagzine vinden bij download.


 


Download document: Webversie minimag nr 2.pdf


19-6-2017 - Uitslag Enter&Twenter keuring 2017

Wilt u de uitslag zien van de Enter&Twenter keuring, klik op onderstaande link. Tevens staat de primering bij de "UITSLAGEN" op onze website.


Download document: Rubriekenlijst ETK.docx


15-6-2017 - Catalogus Zomershow 8 juli 2017

Zaterdag 8 juli wordt de NMPRS Zomershow 2017 gehouden, zoals gebruikelijk bij Manege "Stal Groenendaal" in Bunschoten. Benieuwd wie er mee doen? U vindt de catalogus bij "Downloads", op de startpagina van onze website of klik op onderstaand document.


Download document: Webversie NMPRS_zomershow_2017_DEF.pdf


1-6-2017 - Catalogus Enter&Twenter keuring 2017

Zaterdag 17 juni wordt de NMPRS Enter&Twenter keuring 2017 gehouden, zoals gebruikelijk bij Manege "Stal Groenendaal" in Bunschoten. Benieuwd wie er mee doen? U vindt de catalogus bij "Downloads" op de startpagina van onze website of klik op onderstaand document.

Download document: webversie NMPRS_BW_2017_nrET_online.pdf


18-4-2017 - Minimagazine nummer 1 van 2017

Bent u benieuwd naar het Minimagazine nummer 1 van 2017. Klik op onderstaande link. U kunt het Minimagzine ook vinden bij download.


In het minimagazine staat een fout over de datum van de NMPRS Zomershow. De zomershow is 8 juli.


Download document: Minimag_nr1_2017.pdf


6-4-2017 - Enter&Twenter keuring 2017

Op 17 juni is de Enter&Twenter keuring van het NMPRS. Wilt u deelnemen dan vindt u het inschrijfformulier en rubrieken bij download en in onderstaande link.


Download document: Indeling rubrieken en inschrijfformulier.pdf


1-4-2017 - Uitslag Hengstenkeuring 2017

Benieuwd naar de uitslag van de hengstenkeuring? Klik op onderstaande link.


Download document: Uitslag Rubrieken HK17.pdf


1-11-2016 - Voorschriften I&R paard voor paardenhouders

In de bijlage vindt u informatie over de regeling I&R paard.


In de tekst wordt aangegeven welke voorschriften voor de houders van paarden van belang zijn.


Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met het secretariaat.


Download document: Voorschriften I&R paard voor paardenhouders.pdf


1-11-2016 - Agenda 2017

Wilt u de data weten van de keuringsdagen en show in 2017, klik op onderstaande link.


Download document: Agenda NMPRS 2017.pdf


31-10-2016 - NMPRS dekbonnen

Iedere merrie of hengst waarmee binnen het NMPRS gefokt wordt moet op naam van eigenaar geregistreerd staan.


De vader moet een goedgekeurde en stamboek opgenomen NMPRS dekhengst zijn.


Iedere NMPRS merrie waarmee binnen het stamboek wordt gefokt dient stamboek opgenomen te zijn. Iedere niet NMPRS merrie moet veterinaire goedgekeurd zijn volgens het protocol van het NMPRS. Dit kan aangevraagd worden op het secretariaat.


Is de merrie (moeder) niet veterinair goedgekeurd, komt het veulen “vast” te staan in het hulpveulenboek tot de moeder veterinair is goedgekeurd.  De veulens zijn uitgesloten van keuringen als de moeder niet vet. goedgekeurd is.


Wilt u in 2017 met een éénjarige deelnemen aan de enter&twenter keuring en zit hij/zij in het hulpveulenboek omdat de moeder niet veterinair is goedgekeurd, dan kan hij/zij niet deelnemen. Deze regel is in 2017 niet van toepassing voor de tweejarigen.


Heeft u vragen, neem contact op met het secretariaat.

30-10-2016 - Paspoort

Per 1 januari 2016 gelden er andere regels omtrent de I&R van paarden. De nieuwe regels, opgelegd door het Ministerie van Economische zaken, hebben consequenties voor de paardenpaspoorten. Wijzigingen ten opzichte van het oude paspoort zijn o.a. de beschreven kenmerken. Komt u er niet uit dan kunt u aftekeningen zien op  deze website  http://www.paarden-info.be/uiterlijk/aftekeningen-paard/  .


Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met het secretariaat.

22-3-2016 - Aanvraag NMPRS paspoort

Per 1 januari 2016 gelden er andere regels omtrent de I&R van paarden. De nieuwe regels, opgelegd door het Ministerie van Economische zaken, hebben consequenties voor de paardenpaspoorten. Wijzigingen ten opzichte van het oude paspoort zijn o.a. een veranderde volgorde van hoofdstukken, een serienummer waardoor het paspoort beter is te herleiden, de kenmerken en schetsen of foto’s van het dier.


Vraagt u een paspoort aan bij het NMPRS, via een geboortebericht of registratieformulier, graag formulier volledig invullen! De kenmerken (beschrijvende schets) moet altijd volledig worden ingevuld. Tevens twee foto’s meesturen, één van de linkerkant en één van de rechterkant met het hoofd naar de camera gedraaid en de voorlok opzij zodat het voorhoofd goed zichtbaar is. De getekende schets moet altijd ingevuld worden door de chipper/controleur tenzij er foto’s of een afdruk van beide kanten van het paard in het paspoort wordt opgenomen.


Wordt er een NMPRS paspoort aangevraagd via een (AMHA)certificaat en PQ, dient u altijd een registratieformulier mee te sturen waarop de kenmerken zijn ingevuld. Staat de vader met de aanvraag van het paspoort in de Benelux en is niet veterinair goedgekeurd via een officiele hengstenkeuring, van een door het NMPRS erkende instantie, dan wordt hij niet in het paspoort vermeldt.


Is het paardje in een ander land geboren dan Nederland, dit ook vermelden.


Hebt u vragen dan kunt u bellen met het secretariaat, 033-4340433.

7-3-2016 - Moederloze Veulencentrale opgeheven

Per 1 januari is de Moederloze Veulencentrale opgeheven. Pavo, die het initiatief sinds 2008 ondersteunde, merkte dat veel matches ondertussen op social media gemaakt werden en heeft daarop besloten de sponsoring stop te zetten. De Koepel Fokkerij, onder wiens verantwoordelijkheid de Veulencentrale viel, is financieel niet bij machte het instituut in stand te houden.


Als u klikt op onderstaande link dan wordt u doorverwezen naar een website waar tips worden gegeven bij een moederloos veulen. Tevens vindt u daar enkele Facebookpagina's waar moederloze veulens en veulenloze moeders worden aangeboden: PAVO- tips wat te doen bij een moederloos veulen.

8-12-2015 - Mutatieformulier overschrijven eigenaar

Koopt of verkoopt u een paardje en moet deze overgeschreven worden op naam van de nieuwe eigenaar? Dan kunt u hiervoor het "Mutatieformulier Overschrijven Eigenaar" gebruiken. Ook indien de nieuwe eigenaar geen lid wordt van het NMPRS is het belangrijk om dit formulier bij verkoop op te sturen, zodat het paard van jouw naam afgaat. Dit houd de stallijst op orde. Tevens te gebruiken voor het op naam zetten van een paardje dat u al langere tijd hebt. U vindt het formulier bij "Downloads" op de startpagina van deze website of klik op onderstaande link.


 


Download document: Overschrijven eigenaar websiteformulier.docx


7-12-2015 - Stamboekopname of thuiskeuring NMPRS merries

Een veterinaire stamboekopname aan huis, volgens het keuringsprotocol van het NMPRS (alleen mogelijk voor vrouwelijke dieren) kan worden aangevraagd bij het secretariaat van het NMPRS. De keurende dierenarts behoort een PROK- of erkend paardendierenarts te zijn. De aanvraag hiervoor kan uitsluitend via het NMPRS lopen. Dit geldt voor zowel Nederland als België. Het protocol voor stamboekopname of thuiskeuring staat beschreven in onderstaand artikel.


Download document: Stamboekopname of thuiskeuring NMPRS merrie.pdf


2-12-2014 - SRP presenteert Paardenwelzijnscheck
Sinds 14 november is de nieuwe website www.paardenwelzijnscheck.nl online. De website is ontwikkeld om de kennis over paardenwelzijn bij alle paardenhouders in Nederland verder te vergroten. Door middel van het beantwoorden van de vragen wordt een indruk verkregen over de relevante parameters voor de beoordeling van het welzijn van het paard. Na het invullen van de check volgt een rapport met tips en adviezen. Deze zijn wetenschappelijk onderbouwd en na te lezen. De Paardenwelzijnscheck is in te vullen via desktop, tablet en smartphone.

De Paardenwelzijnscheck is een initiatief van de samenwerkende partijen in de Sectorraad Paarden. De informatie in de Paardenwelzijnscheck is tot stand gekomen in een samenwerking met de Faculteit Diergeneeskunde, Universiteit Utrecht. In het streven naar de verbetering van paardenwelzijn werkt de Sectorraad Paarden aan bewustwording en vergroting van kennis bij paardenhouders. De Paardenwelzijnscheck is een logisch vervolg op de 12 richtlijnen voor paardenwelzijn en de Gids voor Goede Praktijken.

De Paardenwelzijnscheck is ook te vinden op social media via Facebook.com/paardenwelzijnscheck en twitter.com/welzijnscheck.
15-11-2014 - Geen erkende paspoortuitgevende instanties
Instanties die niet erkend zijn, mogen geen paspoorten uitgeven. STICHTING EUROPEES STAMBOEK te Wildervank (zie afbeelding!) en NOORDEUROPEES WARMBLOED PAARD te Westervoort zijn niet gemandateerd, maar wekken de indruk dat ook bij hen officiŽle paspoorten kunnen worden aangevraagd. Dat is echter niet correct.

Het NMPRS accepteert deze documenten niet!

Mocht u nog andere voorbeelden kennen, laat dat ons dan weten!


Foto's:10-2-2013 - Paardjes chippen in BelgiŽ
Een paspoort aanvragen door Belgische leden bij het NMPRS is zoals het eerder was uiteraard nog steeds mogelijk. Tot op heden kwam een chipper/controleur van het NMPRS de paardjes chippen en/of het paspoort afgeven. De geldende regels in BelgiŽ staan dit echter niet meer toe. We zullen de procedure voor het chippen en afgeven van paspoorten in BelgiŽ dan ook wijzigen.

Een NMPRS paspoort uitgeven en chippen gaat nu volgens de procedure ďbuitenlandĒ:

ē Belgische leden moeten vooraf hun paardjes laten chippen door een Belgische dierenarts die ook de chip aanlevert. Het formulier van de dierenarts en stickertjes van het chipnummer (samen met het geboortebericht) opsturen naar het NMPRS met het verzoek een paspoort uit te geven. Het NMPRS maakt een paspoort en geeft deze af na controle door de chipper/controleur van ons stamboek. Kosten van de dierenarts zijn voor de aanvrager.

Paardjes van Belgische leden die op een keuring of show in Nederland verschijnen mogen daar wel door onze chipper/controleur worden gechipt. De paspoort uitgifte verloopt dan zoals u van ons gewend was.

In het uiterste geval dat een Belgische dierenarts geen chip kan leveren, kan het NMPRS dit verzorgen. Deze aanvraag is echter omslachtig, duurt enkele weken langer en geniet dan ook niet de voorkeur.

Voor meer informatie rond chippen in BelgiŽ, kijk op www.cbc-bcp.be

Hebt u naar aanleiding van deze informatie vragen dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van het NMPRS.
25-2-2010 - Excellent

De eerste Excellent Veulen- en Stamboekcertificaten zijn inmiddels aangevraagd en uitgegeven. Wilt u ook weten of uw paardje in aanmerking komt voor een Excellentcertificaat, dan kunt u het reglement hiervoor downloaden op de startpagina van onze site. Tevens vindt u daar het aanvraagformulier.

Voor meer info kunt u "contact " met ons opnemen.